Onze muildieren :

BamBam is een kruising tussen een PRE merrie en een Pyrenese/Catalaanse reuzenezelhengst, hij is geboren in maart 2010 en heeft een stokmaat van ongeveer 1m55.  Door zijn warmbloedmama is hij eerder van het fijngebouwde type.  Hij is een echte knuffelkont en houdt van kroelen en borstelen het liefste aan z'n staart en aan z'n oren .  Om te rijden is hij als een echte Spanjool, een beetje heter dan de andere 3 maar doorgaans erg braaf en werkwillig.

Aurore is een kruising van een Fjordenmerrie en een hele grote Poitou ezelhengst. Ze is geboren in juni 2010 en meet ook ongeveer 1m55. Door haar fjordenmama is zij net iets steviger gebouwd.  Qua karakter is ze erg cool en rustig, om te rijden is ze daarom erg geschikt voor de iets bangere of net iets minder ervaren ruiter.  Ze is wel erg vooruit en loopt daardoor meestal op kop.  Aurore heeft niet graag dat je aan haar oren komt!

Tizanes is de oudste van de 4 muilen.  Ze is geboren in juni 2007 uit dezelfde Fjordenmerrie als Aurore maar heeft als vader een Grand Noir du Berry ezelhengst. Tizanes is eerder een Fjordentype, wat steviger gebouwd, 1m40 schofthoogte, wat minder voorwaarts en erg braaf en doorgaans kalm.  Ze heeft echter een net iets "zwaarder" karakter, af en toe moet je haar van één en ander overtuigen....

Dakota is de jongste van de 4.  Hij is geboren in oktober 2011, zijn mama is een Ardeens trekpaard en zijn papa een grote Âne Commun.  Ook Dakota is ongeveer 1m55 en is net als BamBam een hele grote knuffelbeer, hij zoekt steeds aandacht en hangt ook dikwijls echt de clown uit.  Hij geniet van spelen met water, de tuinslang, waterbak of eender wat waar water in zit heeft op hem een sterke magnetische kracht.  

Blue Magic is onze muilenmama in spe, samen met onze ezeldekhengst Le PonPon gaat zij de mooiste muilen voortbrengen.  ze heeft geen bekende afstamming maar een des te mooiere vachtkleur en tekening die we hopelijk aan haar nakomelingen kunnen doorgeven.  Blue heeft een enorm goed karakter en is heel fijn te rijden, ook zij kan zolang haar dracht het toelaat mee het bos in.

Praktische zaken

De ritten die we organiseren zijn tussen 12 en 20 km lang, dwz 2 á 3 uren in het zadel alles al naargelang U de rit wil hebben, wat vlotter of wat rustiger.  90 % van de route gaat over bos- en veldpaden, het stuk tot aan het bos gaat door het dorp en is dus asfalt.  We rijden de muildieren met endurance-westernzadeltjes, dwz compacte roundskirt zadels zonder knop.  Alle dieren lopen met een hefboom-bit en 2 losse teugels.  Instructies hierover krijgt U bij het vertrek.

Ruiters dienen goed te kunnen rijden, maw, alle 3 gangen goed beheersen, beginners kunnen NIET mee.  Let op, een kleine test wordt gedaan voor vertrek!!!!  Elke ruiter rijdt met cap/helm die dient meegebracht te worden, indien nodig zijn er enkele caps ter beschikking.  Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
Waar dient U rekening mee te houden :
- de muildieren worden gezamenlijk van de weide gehaald, gepoetst en gezadeld (30-45 min)
- de rit duurt 3 u tenzij anders overeen gekomen
- na de rit afzadelen, opruimen en de muilen terug naar de wei brengen
- een drankje warm of koud en een nababbel is voorzien 
NIET vergeten :
cap/helm, goed weer en een goed humeur!
De prijs voor dit alles bedraagt 45 euro per ruiter, waarvoor wij graag een voorschot van 15 euro ontvangen via overschrijving bij vastleggen van de uitrijdatum, het saldo wordt cash betaald op de dag zelf of overgeschreven in de voorafgaande week.
Daar het voor de meeste ruiters toch een stevige afstand  is tot hier, is een overnachting met ontbijt voor of na de rit mogelijk. Hiervoor hebben wij een appartementje ter beschikking. (20 euro pp/nacht)
Ook dagtochten (2x3u rijden aan 80 euro pp incl broodje en drankje op middagstop) of weekendarrangementen ( namiddagrit op aankomstdag, 1 overnachting met ontbijt en 1 vroegevogelrit aan 100 euro pp)  zijn mogelijk alsook eventueel het meebrengen van een eigen paard bij een iets grotere groep.  Neem hiervoor graag contact met ons op.

Waar wacht U nog op?

Familie Verbeke-Leplang

Guido en Nathalie

Kleeberg 29

4770 Hepscheid-Amel

België
+32 80444565

+32 496803413

(Ook whatsapp!!)

info@hepscheidlongeartrails.be

 

Muildierritten

BE79 0004 4071 3133

BPOTBEB1


 

 

 

Hepscheid longeartrails

volg ons ook op Instagram